Pokud máte chuť na výběrovou kávu a jste z Třince, najdete nás na Palackého 397 v Třinci.

Komunity - zimní edice

Tip
295 Kč 295 Kč 995 Kč 995 Kč od 295 Kč
Skladem (5 ks) Skladem (4 ks) Skladem (5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Varianta

KOMUNITY limitka je tady! Dopřejte si tuto famózní kávu, která vám každým douškem připomene zimní období. 
Chuťový profil: linecké cukroví, pomerančový džem, kakao

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato káva je směs Brazílie a Peru, přesněji Natural Brazil Diamond a Peru Torres Sanchez

Farma Diamond:

Jde o směs kvalitních káv sebraných z celého proslulého regionu Minas Gerais. Jelikož jde o mix lotů z různých farem, je Diamond na hranici výběrové kávy. Nicméně kvalitou zrna a chutě toto označení splňuje. Dosahuje kvality NY2, která povoluje pouze velmi malé množství defektů. Káva je velikosti 17/18 – druhá největší, kterou z Brazílie můžete koupit. Jde tedy o velmi kvalitní Arabiku, konzervativnější chuti, kterou pražíme o něco více než naše ostatní kávy. Káva je tak vhodná na klasické espresso a je možné ji použít také v domácích či firemních automatech.

Farma Torres Sanchez:

Edilberto Torres Sanchez je druhou generací pěstitelů kávy ze San Antonia v Huabalu. Edilberto pěstuje na své farmě v nadmořské výšce 1600 metrů odrůdy Catuai a Castillo a zpracovává kávu naturálně již 3-4 roky.

Huabal je okres v provincii Jaén v Cajamarce a je jednou z našich nejsilnějších oblastí, co se týče členů a kvality. Huabal má obrovský potenciál pro kvalitní kávu, ale kvůli velmi špatné infrastruktuře mnoho producentů nemá dostatek zdrojů a znalostí, aby tento potenciál využili. Nadmořská výška v oblasti se pohybuje od 1200 do 2100 m n. m., ale většina producentů, se kterými spolupracujeme, se nachází nad 1800 m n. m. Mnoho producentů v Huabalu obnovovalo své farmy pomocí odrůdy Catimor, které byly podporovány vládou a nadnárodními nákupčími, a v některých výškových pásmech přinesly skvělé výsledky a při dobrém řízení produkují slušnou kvalitu šálků, ale ve vyšších nadmořských výškách se málokdy podaří vyprodukovat mnoho a kvalita je špatná. Nyní díky prémiím, které dostávají za kvalitu, stále více producentů znovu vysazuje Caturru, Bourbon a Catuai, které při dobrém hospodaření a hnojení mohou mít vyšší výnosy a produkovat mnohem kvalitnější kávu. Huabal se skládá z různých vesnic, které jsou centry produkce kávy, a každý producent patří k jedné vesnici. Vzhledem k tomu, že se Huabal rozkládá na několika horách, mohou se klimatické podmínky a půda značně lišit – v některých oblastech jsou vlhké a vlhké podmínky a červená půda podobná africké, jinde je sucho a horko. To vše přispívá k rozmanitým a lahodným profilům šálků a některým velmi komplexním kávám.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrová káva
Chuťový profil: linecké cukroví, pomerančový džem, kakao
Země původu: 70% Brazilie, 30% Peru
Příprava: Espresso

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: