Black - Rwanda, karambi
Detailní popis produktu
Karambi nás svou chutí okouzlila, jakmile se k nám dostala na cuppingový stůl. Obalující textura v kombinaci s čajovým tělem doplněná o tóny citrusů je skvělá volba na svěží espresso i filtr.
Jen několik kilometrů od jezera Kivu se nachází zpracovatelská stanice Kiramba, která leží na strmých a těžko dostupných svazích o rozloze pouhých 2,5 hektaru. Založena byla v roce 2016 a zaměstnává čtyři zaměstnance na plný úvazek a během sklizně dalších 60 sezónních pracovníků. Z toho jsou 90% ženy. Stanice zpracovává třešně od 1500 zemědělců, kteří se všichni účastní tréninkových programů stanice. Od roku 2017 se roční produkce Karambi zdvojnásobila z 220 tun na očekávaných 400+ tun. Navzdory konkurenci nedaleké stanice Gesharu si Karambi zachovává vysokou kvalitu zpracování díky svým oddaným zaměstnancům a farmářům. Farmy, které se nacházejí do 3 kilometrů od stanice, mají v průměru 4 hektary a přibližně 8000 kávovníků.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rotující pražírny |
---|---|
Chuťový profil: | černý čaj, červený pomeranč, červené jablko, rybíz a karamel |
Země původu: | Rwanda |
Příprava: | Espresso/filtr |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.